Lassan beindul a biznisz; egyre több iOS játékhoz készítenek watchOS kiegészítést, illetve már több olyat is próbáltam, amelyek kifejezetten az órára készültek, s iOS-en nem játszhatók. Tudom, tudom, ez nem az a kifejezett gaming platform, már csak a méretéből adódóan sem, de én kb. a kenyérpirítón is játszani próbálok, amennyiben van arra lehetőségem. Játszani jó, s erre minden eszközt igyekszem kihasználni. :)
Mióta megvan az órám, több játékot is kipróbáltam rajta, elég vegyes tapasztalatokkal. Ahogy én látom, azok a játékok, amelyek kifejezetten a watchra készültek, általában jobbak, mint ami mindkét rendszer alatt fut. Természetesen vannak ez alól kivételek is, mindjárt az első példám:

1. Trivia Crack [ingyenes] ( Ad Free [2,99 €] )

Nem véletlenül dicsérik olyan sokfelé a neten, valóban remekül sikerült az órás verziója is. Igaz, a játék természetéből is adódik a dolog – Van egy kérdés, melyre a négy lehetséges válaszból kell a jóra böknünk. Kellemes, hogy a látványvilága megmaradt a már megszokott iOS-es. Nekem személy szerint ez a kedvenc játékom watchon.

watch_triviacrack

2. Golf Game for Apple Watch [0,99 €]

Kb. sosem jutott volna eszembe, hogy golf játékot gyártsak watchra. Örülök, hogy másnak igen. Kifejezetten az órára készült, de ígérik, hogy lesz iOS verziója is. A grafikáját kifejezetten kedvelem, egy régi Commodore-os golf játék jut róla eszembe, ami meg külön öröm. :) Egy fontos dolog gyenge viszont benne – azonban a hangulata miatt meg tudom bocsátani: a power és az accuracy gombok lehetnének kicsit kezesebbek. Feltehetően azért csinálták ilyenre, mert kisebb felületen könnyebb így megnyomni, de szerintem a hagyományos, golfjátékos érintőképernyős megoldással sem lett volna különösebb gond (amikor is egy kis nyilacska jobbra-balra dől egy skálán, s mikor a megfelelő erősséghez ér, rátapintunk).

watch_golfgame

3. Runeblade [ingyenes]

Ez a játék is kifejezetten watchra készült, igaz ennél az iOS verzióba is tettek pár funkciót – pl. a kincsesládákból kivett kristályokat a telefonon tudjuk tárgyakra elvásárolni. RPG játék, sima szörnykaszabolós, tetszetős grafikával. Előnyös, hogy automatikus kaszabolás is belállítható rajta, tehát nem kell ezzel lemerítenünk az akksit, csak naponta párszor ránézni a játékra. Sajnos azonban viszonylag hamar meg lehet unni, ugyanis nincs sztorija – RPG-nél az meg hogy lehet?! -, illetve karakterfejlődés sem lehetséges. Rengeteget dobna a játékon, ha fel lehetne gearelni a hősünket, újabb fegyverekkel, páncélzattal.

watch_runeblade

Az eddig általam kipróbált játékok közül ez a három a leginkább említésre méltó – szerintem.
A klasszikus szókirakósdi is egész korrektül működik watchon, igaz nem sokat játszom olyannal, de ha már a műfajt nézzük, akkor az órára a Letterzapot és a Letterpadot javaslom.
Nagy lehetőségek lennének a Tamagotchi-típusú állatnevelgetős játékokban is, leginkább talán ez a műfaj passzolna erre a kis eszközre. A Hatchinak van watch verziója, de gyakorlatilag teljesen használhatatlan, bármit teszünk, semmire sem reagál (két watchon is teszteltük). Nekem ez az app lenne a leginkább kedves az állatnevelgetős kategóriából, mert nagyon hozná a klasszikus Tamagotchi-s érzést. Remélem kijavítják, írok is a fejlesztőknek.
Bár nem klasszikus, de tetszetős lenne a hanggal utasítható Bubba the Dog is (ami kifejezetten watchra készült), de baromi pénzéhesek a fejlesztői, ráadásul nem fejlődik az állatka sem – ne vegyétek meg, nem éri meg a 0.99-et sem sajnos.

Tervben van még, hogy kipróbálom a Walkr és a Watch Quest! játékokat is, illetve a Rules!, a Spy_Watch, és a Tamagotchi Classic is a listámon van – utóbbi három giftelhető iTunesban. ;)

 • facebook
 • twitter
 • Google+
 • e-mail

Sokáig bizonytalan voltam, hogy kell-e nekem Apple Watch. Első generációs, nem volt korábban okosórám, stb… Addig nem is mertem kijelenteni, hogy igen vagy nem, míg fel nem vettem és ki nem próbáltam ba3525 óráját – akkor azonban instant szerelembe is estem, s nem nagyon akaródzott visszapasszolni a tulajdonosának a kicsikét.

Ezután nem sokkal indultunk nyaralni a pajtikkal Zakopaneba. Mivel egyik nap ellátogattunk Krakkóba is, – egy hirtelen jött ötlet által vezérelve – gondoltam majd ott lövök magamnak egy órácskát… aztán persze kiderült, hogy Lengyelországban sincs még hivatalosan watch – @psztrnk krakkói lakos révén segített nekem a dolog feltérképezésében. Köszönöm a dolgot, amúgy mindenképp jó volt az ügy, mert legalább találkoztunk. (És mostmár elmondhatjuk, hogy Magyarországon csak eggyel többször találkoztunk személyesen egymással, mint Lengyelországban. :D)

Hazaérve – ba3525 segítségével – hamar el is indítottuk volna a folyamatot, de nem volt nálam akkora összeg, hogy egyből le is passzoljam a rendelésre. Kértem a barátomat, hogy adjon rá kölcsön, s másnap azonnal vissza is tudom neki adni, de ő azt mondta, hogy a watch vásárlása ellenkezik az elveivel, így arra nem ad kölcsön így sem, hogy másnap visszaadnám a pénzt.

Oké, akkor másnap majd utalok ba3525-nek, addig ő megrendeli, 2 nap alatt ki is pipálhatjuk a történetet. Megrendelte… aztán a gsm bolt annyira nyomorult volt, hogy azt sem nézte meg, van-e aktuálisan raktáron a kívánt modellből, így vissza kellett mondani a rendelést. Annyira nem is fájt a szívünk emiatt a bolt miatt, ugyanis azt sem tudták megjegyezni, hogy mekkora az óra pontos mérete: “Akkor 35 mm-es lesz, ugye?” (Harminchat lett, maradhat? OMG.)

Szegény ba3525 kb. 20 telefont tolt le még aznap, mire nagy nehezen sikerült a projekt (persze már egy másik boltból). A dolog úgy állt, hogy 160k-ért lehet lőni egyet (természetesen bontatlant; mindenképp azt szerettem volna) – ennél a pontnál mondjuk szívtam a fogamat rendesen.
Sikerült egyébként még aznap eljutnom a bankba és áttolni az erre szánt összeget, mire ba3525 lejelentette, hogy a rendelés is sikeres volt.

Már csak 2 nap választott el attól, hogy passzolja nekem az árut, nagyon örültem a dolognak. Az “ünnepélyes átadáson” még egy meglepi ért – 35k-val olcsóbban sikerült megrendelni, mint amire számítottam. Köszönöm itt is. :)

Szóóóval mostmár pár napja hordom az órát, szépen be van rajta lőve a kalória és a mozgás cél is, melyeket eddig minden alkalommal teljesítettem (sőt, időnként túl is teljesítem). Ma meg már ketten is mondták a munkahelyen, hogy mintha kicsit fogytam volna… :D

Sokan azon sírnak, hogy az akksija keveset bír, hát nem tudom, nekem tökéletesen megfelelő az üzemideje. Az Apple 18 órát mond, hogy annyit le kell tolnia / nap. Nekem eddig a leghosszabb viselési idő reggel 7.30-tól hajnali 3.40-ig tartott, közben rendszeresen csekkoltam rajta az időt, a fittnesz dolgokat, illetve több alkalommal játszottam a Runeblade-vel is. Mikor hajnalban rácsattintottam a sztetoszkópot feltettem tölteni, még 12%-on volt a töltöttsége.

Sokan az informatívabb óralapokat kedvelik, azonban nekem jelenleg a Mickey egeres a kedvencem. (Korábban az egérke egyébként a Rolex több óráján is helyet kapott.) A digitálissá alakított analóg óralapokat nem kedvelem. Szerintem akkor már igenis valóságos mutatók legyenek, ne pár pixel. Az egeres nekem épp a digitális és az analóg érzés között van, szóval tetszik.

Mickey watch face

 • facebook
 • twitter
 • Google+
 • e-mail

404meki
Néhány hete arról álmodozom, hogy egyik reggel beugrok a McDonald’s-ba és vásárolok egy McWrap omlettet, hozzá egy narancsdzsúzt. Általában nincs időm reggel mekizni (még így sem, hogy gyakorlatilag pár méterre lakom az étteremtől), tegnap viszont tökéletes volt az időzítés, végre be tudtam menni. Néztem a kínálatot, és meglepődtem: a reggeli termékeket ábrázoló táblák egyikén sem szerepelt a McWrap omlett. Kérdeztem is az eladót, hogy mi a helyzet? Azt mondta, nincs olyan… Véletlenül sem mondta volna, hogy nincs, mert MEGSZŰNT. Helyette viszont megjelent egy szintén wrap termék, a Snack Wrap omlett, melynek már a nevéből kiderül, hogy egy sokkal kisebb termékről van szó. Ok, gondoltam megkóstolom. Kár volt, nekem nagyon-nagyon nem ízlett, leginkább a McChicken és a mézes-mustáros szószok miatt, amivel ízesítik. Mivel a termék kicsi, ezért az 500 Ft feletti ára láttán sem lesz túl szimpatikus szerintem.

Sokféle termékét kedvelem a McDonald’s-nak, de a McWrap omlett volt a kedvencem, nem csak a reggeli termékek közül, hanem az étteremlánc egész kínálatából.

A megszűnés okát sajnos nem tudom, de meglepne, ha nem fogyott volna jól a termék… Mindenesetre már 2015. február 17-től nem kapható – tudtam meg a Fast Food Central bejegyzéséből.

A McDonald’s-nak még nem sikerült teljesen frissíteni az oldalukat több, mint 1 hónap alatt. Bár a termék adatlapja már nem található, a kínálatban még könnyű ráakadni a McWrap omlettre.

mekioldwrap

Álljon itt emlékül a termékinformáció, amiért olyan nagyon szerethető volt a McWrap omlett:

Omlett, fűszerezett, darabokból formázott sertéshús, jégsaláta, paradicsom, ömlesztett cheddar sajt szelet, Mustár Delux szósz tortilla lapba tekerve.

mcwrapomlett

R.I.P. McWrap omlett.

 • facebook
 • twitter
 • Google+
 • e-mail

Hát, a tavalyi szülinapi postban emlegetett átalakulás megtörtént. Gondoltam, hogy a blogomat akár törlöm is, de végül a megtartása mellett döntöttem. Hátha egyszer megint kedvet kapok az írogatáshoz, végülis elfér ez a párezer post. Jó lenne, ha végre jutna időm mondjuk tutorialok készítésére is, mert azt már kb. évek óta tervezem. Talán a jövő évi szülinapi postban már ezt is kipipáltnak tekinthetem… :)

10 éves a blogom

 • facebook
 • twitter
 • Google+
 • e-mail

iphonesos Egy hete beleejtettem az iPhone-t a vécébe. Na nem azért, mert beültem egyet fruit ninjazni, hanem mert szimplán kicsúszott a zsebemből, és a legszerencsétlenebb helyen landolt – sajnos nem mellette.
Persze nem olyanba esett, ami ilyen többlépcsős – tehát amiben ugye maga khm, a produktum is megtekinthető -, hanem olyanba, ami egyből küldi is az anyagot lefelé a csőbe – szóval a telefon teljesen elmerült a vízben.

Szerencsére elég jó reakcióidővel kaptam ki belőle a telefont, s utána a legtöbb hibát elkövettem, amit ilyenkor szoktak az emberek… :D Nem kapcsoltam ki, használtam, nyomkodtam, langyos radiátoron szárítottam, megvártam, míg lemerül. Az esetre emlékezik a posthoz mellékelt fotó, amit a vergődő telefon magáról készített. :)

 • facebook
 • twitter
 • Google+
 • e-mail
Tovább »
Copyright © 2004-2016 wildgica.hu Minden jog fenntartva.