Játékok Apple Watchon

Lassan beindul a biznisz; egyre több iOS játékhoz készítenek watchOS kiegészítést, illetve már több olyat is próbáltam, amelyek kifejezetten az órára készültek, s iOS-en nem játszhatók. Tudom, tudom, ez nem az a kifejezett gaming platform, már csak a méretéből adódóan sem, de én kb. a kenyérpirítón is játszani próbálok, amennyiben van arra lehetőségem. Játszani jó, s erre minden eszközt igyekszem kihasználni. :)
Mióta megvan az órám, több játékot is kipróbáltam rajta, elég vegyes tapasztalatokkal. Ahogy én látom, azok a játékok, amelyek kifejezetten a watchra készültek, általában jobbak, mint ami mindkét rendszer alatt fut. Természetesen vannak ez alól kivételek is, mindjárt az első példám:

1. Trivia Crack [ingyenes] ( Ad Free [2,99 €] )

Nem véletlenül dicsérik olyan sokfelé a neten, valóban remekül sikerült az órás verziója is. Igaz, a játék természetéből is adódik a dolog – Van egy kérdés, melyre a négy lehetséges válaszból kell a jóra böknünk. Kellemes, hogy a látványvilága megmaradt a már megszokott iOS-es. Nekem személy szerint ez a kedvenc játékom watchon.

watch_triviacrack

2. Golf Game for Apple Watch [0,99 €]

Kb. sosem jutott volna eszembe, hogy golf játékot gyártsak watchra. Örülök, hogy másnak igen. Kifejezetten az órára készült, de ígérik, hogy lesz iOS verziója is. A grafikáját kifejezetten kedvelem, egy régi Commodore-os golf játék jut róla eszembe, ami meg külön öröm. :) Egy fontos dolog gyenge viszont benne – azonban a hangulata miatt meg tudom bocsátani: a power és az accuracy gombok lehetnének kicsit kezesebbek. Feltehetően azért csinálták ilyenre, mert kisebb felületen könnyebb így megnyomni, de szerintem a hagyományos, golfjátékos érintőképernyős megoldással sem lett volna különösebb gond (amikor is egy kis nyilacska jobbra-balra dől egy skálán, s mikor a megfelelő erősséghez ér, rátapintunk).

watch_golfgame

3. Runeblade [ingyenes]

Ez a játék is kifejezetten watchra készült, igaz ennél az iOS verzióba is tettek pár funkciót – pl. a kincsesládákból kivett kristályokat a telefonon tudjuk tárgyakra elvásárolni. RPG játék, sima szörnykaszabolós, tetszetős grafikával. Előnyös, hogy automatikus kaszabolás is belállítható rajta, tehát nem kell ezzel lemerítenünk az akksit, csak naponta párszor ránézni a játékra. Sajnos azonban viszonylag hamar meg lehet unni, ugyanis nincs sztorija – RPG-nél az meg hogy lehet?! -, illetve karakterfejlődés sem lehetséges. Rengeteget dobna a játékon, ha fel lehetne gearelni a hősünket, újabb fegyverekkel, páncélzattal.

watch_runeblade

Az eddig általam kipróbált játékok közül ez a három a leginkább említésre méltó – szerintem.
A klasszikus szókirakósdi is egész korrektül működik watchon, igaz nem sokat játszom olyannal, de ha már a műfajt nézzük, akkor az órára a Letterzapot és a Letterpadot javaslom.
Nagy lehetőségek lennének a Tamagotchi-típusú állatnevelgetős játékokban is, leginkább talán ez a műfaj passzolna erre a kis eszközre. A Hatchinak van watch verziója, de gyakorlatilag teljesen használhatatlan, bármit teszünk, semmire sem reagál (két watchon is teszteltük). Nekem ez az app lenne a leginkább kedves az állatnevelgetős kategóriából, mert nagyon hozná a klasszikus Tamagotchi-s érzést. Remélem kijavítják, írok is a fejlesztőknek.
Bár nem klasszikus, de tetszetős lenne a hanggal utasítható Bubba the Dog is (ami kifejezetten watchra készült), de baromi pénzéhesek a fejlesztői, ráadásul nem fejlődik az állatka sem – ne vegyétek meg, nem éri meg a 0.99-et sem sajnos.

Tervben van még, hogy kipróbálom a Walkr és a Watch Quest! játékokat is, illetve a Rules!, a Spy_Watch, és a Tamagotchi Classic is a listámon van – utóbbi három giftelhető iTunesban. ;)

  • facebook
  • twitter
  • Google+
  • e-mail

Vélemény, hozzászólás?

© 2004-2020 ~ wildgica.hu