Apple Watch

Sokáig bizonytalan voltam, hogy kell-e nekem Apple Watch. Első generációs, nem volt korábban okosórám, stb… Addig nem is mertem kijelenteni, hogy igen vagy nem, míg fel nem vettem és ki nem próbáltam ba3525 óráját – akkor azonban instant szerelembe is estem, s nem nagyon akaródzott visszapasszolni a tulajdonosának a kicsikét.

Ezután nem sokkal indultunk nyaralni a pajtikkal Zakopaneba. Mivel egyik nap ellátogattunk Krakkóba is, – egy hirtelen jött ötlet által vezérelve – gondoltam majd ott lövök magamnak egy órácskát… aztán persze kiderült, hogy Lengyelországban sincs még hivatalosan watch – @psztrnk krakkói lakos révén segített nekem a dolog feltérképezésében. Köszönöm a dolgot, amúgy mindenképp jó volt az ügy, mert legalább találkoztunk. (És mostmár elmondhatjuk, hogy Magyarországon csak eggyel többször találkoztunk személyesen egymással, mint Lengyelországban. :D)

Hazaérve – ba3525 segítségével – hamar el is indítottuk volna a folyamatot, de nem volt nálam akkora összeg, hogy egyből le is passzoljam a rendelésre. Kértem a barátomat, hogy adjon rá kölcsön, s másnap azonnal vissza is tudom neki adni, de ő azt mondta, hogy a watch vásárlása ellenkezik az elveivel, így arra nem ad kölcsön így sem, hogy másnap visszaadnám a pénzt.

Oké, akkor másnap majd utalok ba3525-nek, addig ő megrendeli, 2 nap alatt ki is pipálhatjuk a történetet. Megrendelte… aztán a gsm bolt annyira nyomorult volt, hogy azt sem nézte meg, van-e aktuálisan raktáron a kívánt modellből, így vissza kellett mondani a rendelést. Annyira nem is fájt a szívünk emiatt a bolt miatt, ugyanis azt sem tudták megjegyezni, hogy mekkora az óra pontos mérete: “Akkor 35 mm-es lesz, ugye?” (Harminchat lett, maradhat? OMG.)

Szegény ba3525 kb. 20 telefont tolt le még aznap, mire nagy nehezen sikerült a projekt (persze már egy másik boltból). A dolog úgy állt, hogy 160k-ért lehet lőni egyet (természetesen bontatlant; mindenképp azt szerettem volna) – ennél a pontnál mondjuk szívtam a fogamat rendesen.
Sikerült egyébként még aznap eljutnom a bankba és áttolni az erre szánt összeget, mire ba3525 lejelentette, hogy a rendelés is sikeres volt.

Már csak 2 nap választott el attól, hogy passzolja nekem az árut, nagyon örültem a dolognak. Az “ünnepélyes átadáson” még egy meglepi ért – 35k-val olcsóbban sikerült megrendelni, mint amire számítottam. Köszönöm itt is. :)

Szóóóval mostmár pár napja hordom az órát, szépen be van rajta lőve a kalória és a mozgás cél is, melyeket eddig minden alkalommal teljesítettem (sőt, időnként túl is teljesítem). Ma meg már ketten is mondták a munkahelyen, hogy mintha kicsit fogytam volna… :D

Sokan azon sírnak, hogy az akksija keveset bír, hát nem tudom, nekem tökéletesen megfelelő az üzemideje. Az Apple 18 órát mond, hogy annyit le kell tolnia / nap. Nekem eddig a leghosszabb viselési idő reggel 7.30-tól hajnali 3.40-ig tartott, közben rendszeresen csekkoltam rajta az időt, a fittnesz dolgokat, illetve több alkalommal játszottam a Runeblade-vel is. Mikor hajnalban rácsattintottam a sztetoszkópot feltettem tölteni, még 12%-on volt a töltöttsége.

Sokan az informatívabb óralapokat kedvelik, azonban nekem jelenleg a Mickey egeres a kedvencem. (Korábban az egérke egyébként a Rolex több óráján is helyet kapott.) A digitálissá alakított analóg óralapokat nem kedvelem. Szerintem akkor már igenis valóságos mutatók legyenek, ne pár pixel. Az egeres nekem épp a digitális és az analóg érzés között van, szóval tetszik.

Mickey watch face

  • facebook
  • twitter
  • Google+
  • e-mail

Vélemény, hozzászólás?

© 2004-2020 ~ wildgica.hu