Vécétől a szervizig – egy iPhone útja

iphonesos Egy hete beleejtettem az iPhone-t a vécébe. Na nem azért, mert beültem egyet fruit ninjazni, hanem mert szimplán kicsúszott a zsebemből, és a legszerencsétlenebb helyen landolt – sajnos nem mellette.
Persze nem olyanba esett, ami ilyen többlépcsős – tehát amiben ugye maga khm, a produktum is megtekinthető -, hanem olyanba, ami egyből küldi is az anyagot lefelé a csőbe – szóval a telefon teljesen elmerült a vízben.

Szerencsére elég jó reakcióidővel kaptam ki belőle a telefont, s utána a legtöbb hibát elkövettem, amit ilyenkor szoktak az emberek… :D Nem kapcsoltam ki, használtam, nyomkodtam, langyos radiátoron szárítottam, megvártam, míg lemerül. Az esetre emlékezik a posthoz mellékelt fotó, amit a vergődő telefon magáról készített. :)

Érdekes volt megfigyelni, hogyan reagált az iPhone a dolgokra. A kijelző jobb alsó szélénél látszott egy viszonylag nagy vízfolt – merthogy azon a részen sokkal világosabb volt a kép, de az nagyon hamar kiszáradt és nem hagyott semmilyen foltot.
A lightning connector eleinte nem sírt, hogy esetleg víz lenne benne (tenyerem élével igyekeztem azonnal kiütögetni, miután kikaptam a klotyóból), de később már kicsit zavart érzett az erőben és azt hitte, hogy egy olyan kábel van beledugva, ami utángyártott hulladék.
Leginkább a home gomb sínylette meg a fürdést. Aláment rendesen a víz, így sokszor nem érzékelte a nyomást, illetve nagyon gyakran úgy érezte, hogy nyomás alatt áll – dumált is a Siri magától rendesen.

Sokan javasolták twitteren, hogy rizsbe kell tenni – sónál beválik nyilván, de nem hinném, hogy egy ennyire zárt tella esetén sokat segítene. Mindenesetre beletettem egy zacskó rizsbe, onnan figyelgetett egy teljes hétig.
Nem töltöttem, nem piszkálgattam, s időközben rájöttem arra is, hogy kicsit sem vészes telefon nélkül az élet. :)

Tegnap @ba3525 volt olyan jó, és elvitte egy szervizes ismerőséhez a tellámat, mert addig nem akartam bekapcsolni, míg nem látja egy szakember a belsejét, biztos ami biztos. Pillanatok alatt szétkapták, kitakarították. A home gombom egy picit ferde volt egy ideje, azt is szépen megigazították. A végeredmény: -2.500 Ft, és tökéletes működés.

  • facebook
  • twitter
  • Google+
  • e-mail

1 hozzászólás

    • 2014. március 9. vasárnap at 23:01
    oross

    a nokia 2630-asom (0 ft, 0 tudás) egyszer a gyerek elásta a homokozóban. aksi kiszed. kifújtam a homokot. tökéletesen működött. ugyanezt egyszer fürdetés közben beleejtettem a kádba. aksi kiszed. kártya kiszed.radiátorra rak. a mai napig működő képes. bár már nem azt használom

Vélemény, hozzászólás?

© 2004-2020 ~ wildgica.hu