Az amarillisz legendája – megvan!

Már egy ideje tartozom ezzel a blogposttal, ugyanis nem zártam le a múltkori amarilliszes történetet
Blogpostom és tweetem után egy kedves ex-könyvtáros ismerősöm már aznap éjjel elérhetővé tette számomra a film teljes, angol nyelvű változatát, aminek nagyon örültem, mert így legalább nem a kilenc felé darabolt, youtube-os kacatot kell néznem.
Történt aztán, hogy másnap a blogomon keresztül kaptam egy mailt egy twitteres követőmtől, hogy megpiszkálta egy ismerősét, aki a Duna TV – MTV összevont archívumában dolgozik. Kérésére megkereste a magyar szinkronos filmet, s mivel csak videokazettán volt meg, ezért digitalizálták, s néhány nappal később meg is kaptam a dvd-t.
Ja, egyébként érdekesség még, hogy a magyar szinkronos film elején Az amarillisz balladája cím hangzik el, de egyébként mindenhol Az amarillisz legendája címmel szerepel.
The power of social media. Köszönöm szépen nektek! :)

 • facebook
 • twitter
 • Google+
 • e-mail

5 hozzászólás

  • 2014. január 15. szerda at 8:32
  Pista

  Én azt nem értem néha, hogy Magyarországon most azért dolgoznak, hogy minél többen megismerjék a műveket, vagy csak azért, hogy biztonságban tudhassák gyümölcsüket egy archívumban, amiről a nagyközönség szinte nem is tud?

  • 2014. április 28. hétfő at 23:30
  kittina

  szia!
  érdeklődve olvastam, hogy milyen hősiesen kutattál a film után. :) én azért eddig nem fajultam, mert csak google-be írással kerestem, mikor tavaly nekem is eszembe jutott, mert kaptam egy virágot. akkor beugrott, h gyerekkoromban láttam Az amarillisz balladája című filmet (és tényleg ez volt a címe). kutakodtam kicsit neten, de semmi. ma újra rákerestem, hátha, és így találtalak meg téged! :) és valóban érdemes volt a bejegyzés. :)
  és, és, és olyan kérdéssel fordulnék hozzád, hogy vmilyen úton módon lehetőség lenne-e arra, hogy elkérjem a filmet ;)
  köszi, kitti

  • 2016. november 21. hétfő at 12:14
  Judit

  Szia! Nem tudok emailt küldeni, mindig visszadobja a CAPTCHA kódot, ezért Facebook-on írtam üzenetet, kérlek nézd meg. Köszönöm!

  • 2017. december 8. péntek at 23:55
  Balogh Judit

  SZIA

  nagyo szeretném én is a filmet, nayon régóta keresem.KÖSZÖNÖM

  hacuka4@freemail.hu

  • 2018. november 14. szerda at 1:25
  Kittina777

  Szinte mintha én írtam volna Kittina hozzászólását. Még a név is passzol. (Ebből rá kellett jönnöm, hogy valóban robb Kittina is létezik :)
  Szóval újra virágzik az ablakomban egy amarillisz és újra eszembe jutott a film…..
  Nagyon de nagyon szeretném én is vmilyen úton módon megkapni,ha lehetséges. :)
  kittina777@gmail.com

  Köszi, Kitti

Vélemény, hozzászólás?

© 2004-2020 ~ wildgica.hu