Terminátor a jackben, avagy miért némult el a macem

Mióta almafogyasztó vagyok, még nem találkoztam a következő, totálisan idióta problémával, de néhány perccel ezelőtt kaptam egy kisebb infarktust, olyan – számomra – fura dolog történt.
Munkahelyen mikor eltettem a gépemet, kihúztam belőle az earpodsot, majd elpakoltam mindent a táskámba. Hazaérve kinyitom a gépet, gondoltam benyomok valami zenét. Igen ám, de látom, hogy hiába nyomogatom a hangerő gombot, a gépem továbbra is néma marad, s ez jelenik meg a kijelzőn:


Earpods bedug, kihúz, nem történt változás. Csekkolom a jacket, hát látom ám, hogy valami terminátor néz kifelé belőle. Így, ahogy ezen a képen is látszik (ami egyébként az apple fórumról származik):

Ekkor jött ugye a már fent említett infarktus, majd az események sebes megguglizása. Hamar kiderült, hogy nem ritka probléma ez, az apple fórumán is sok erről szóló topic van. Akadt olyan, amiben valaki azt javasolta, gémkapcsot kell beledugni és ott babrálgatni valamit. Nyilván nem fogok semmiféle nem jackbe való dolgot dugdosni oda, tehát ezt szkippeltem is. Néhány perc múlva azonban itt megtaláltam a tökéletes – 2008-as – leírását a problémának:

…there is a switch in the port, and changing it from the 90 degree angle (or 3 o’clock) position to 180 degree (or 6 o’clock) position will fix your problem…

Ugyan módszert nem írt a kivitelezéshez, de a legegyszerűbbre magamtól is rájöttem. Kicsit határozottabb mozdulattal a levegőben fejtetőre fordítottam a gépet, majd vissza. És ennyi… hát lol… piros pilács lekapcs, Imelda May megszólal. Problem solved. Röhej.

 • facebook
 • twitter
 • Google+
 • e-mail

4 hozzászólás

  • 2013. június 27. csütörtök at 17:37
  lippije

  omfg :) és ezért kértek el kiscsillió dollárforintot :) Azért ez mókás :)

  • 2013. június 27. csütörtök at 17:43
  Bagoly

  De miert Windows fut rajta ? :D

  • 2013. június 27. csütörtök at 19:43
  wildgica

  lippije: hát jahm, most ez így bennem is megfogalmazódott, ugyanakkor azt is figyelembe kell vennem, hogy mióta a gépem megvan, még sosem volt vele semmi problémám. (nyilván nem kellett újratelepítgetni, meg kábé semmi egyebet sem) :)

  Bagoly: dunno, a kép illusztráció, az enyémen a legfrissebb mountain lion dorombol :)

  • 2013. június 27. csütörtök at 22:04
  HiPPoNaX

  Ilyenkor szokas mondani: get a mac! Oh, wait… ;D

Vélemény, hozzászólás?

© 2004-2020 ~ wildgica.hu