Magic Mouse + MagicPrefs

Drágák ugyan az Apple cuccok, de sok olyan termékük van, amiért nem sajnáltam a pénzt (és hát tényleg megbízhatóak, tartósak, jók). Most épp egy zsír új, eladó Magic Mouse-t próbálgatok, ami ilyen 20.000 Ft körül szokott mozogni ugye. Nos, ezt határozottan tökdrágának tartom.

Kicsit csalódás egyelőre a cucc, annyira megszoktam a MBP trackpadját, a totál jó multigesture-ökkel. Meg ugye hamar hozzászoktam, hogy nem feltétlenül szükséges fizikailag kattintani rajta. Nomost ehhez képest a Magic Mouse-zal kattintanom kell, máshogy működnek rajta a multigesture-ök (persze, ezek valamennyire átállíthatók), ráadásul – és most akkor be lehet oltani, hogy ilyenen fennakadok, de – a kattintás hangos. Egy ilyen irreálisan drága eszköz ne legyen hangos.

Hamar rágugliztam a problémára, s akkor találtam rá a MagicPrefs-re. Ez egy picike program, amit kényelmesen állítgathatunk a Rendszerbeáálításokban. Segítségével konfigolható a trackpad, a Magic Trackpad, és hát igen, a Magic Mouse is. Könnyen be lehet állítani, hogy ne kelljen többet fizikailag kattintani, yay. \o/ Mondjuk, ez sem tökéletes megoldás, mert – mint ahogyan a program is figyelmeztet rá – bizonyos mozdulatoknál az eszköz “félreértheti”, hogy most akkor rátapiztunk-e vagy sem, esetleg csak simán mozgatni kívántuk-e.

Ezek után teljesen érthető, hogy miért kattintósra (is) tervezték a Magic Mouse-t. (Magamból kiindulva) a trackpaden általában nem szokás rajta felejteni a kezünket hosszú időre, de egy egéren? Nanáhogy. Szóval valamennyire kényelmes az átállított eszköz, de nem mindig azt csinálja, amit én elképzeltem – persze még állítgatom, mit és hogyan érdemes, hogy ne legyen bosszantó, meg nehezen kezelhető. Lehet, hogy simán kikapcsolom… :D

Szóval azt gondolom, hogy ha már Magic Mouse, akkor szokjunk csak hozzá az oldschool kattintósdihoz. Vagy csekkoljátok le ti is a MagicPrefs-et, vannak benne hasznosságok azért.
És hogy megveszem-e ezt a Magic Mouse-t? Hmmm, hát ár-érték arány fail van itt, úgy érzem. Egyelőre biztosan nem győzött meg, bár még van pár napja.

  • facebook
  • twitter
  • Google+
  • e-mail

Vélemény, hozzászólás?

© 2004-2020 ~ wildgica.hu