A vonaton felejtett “iPhone”

Délután állok a vasúton, várom, hogy vehessem a vonatjegyet, erre egy nő elém tolakodik. Mondom oké, megvárom, hogy miért tette, mielőtt beoltom. A következő beszélgetés zajlott le az utas és a jegykiadó mávosnéni között:

Utas: Ezt a gyerekeim találták a vonaton és le szeretném adni.
Mávos: Mi ez, telefon?
Utas: Igen, úgy látom egy iPhone.
Mávos: Hozom a jegyzőkönyvet, felvesszük.
Utas: [adatait bediktálta, majd] Próbáltunk róla felhívni valakit, de nem sikerült… és biztos, hogy külföldi veszítette el, mert nem magyar a menüje!
Mávos: [adatokat felvesz] Rendben, köszönjük!

Végre sorra kerültem, kértem egy menettértit, meg a készüléket. Lecsekkoltam, majd közöltem, hogy még szerencse, hogy ezzel nem tudtak telefonálni, merthogy ez egy “zenelejátszó”. Illetve azt is, hogy a rendszer rajta full magyar, tehát magyar hagyta a vonaton (ugye a Fruit Ninja néven be lehet parázni, ha az ikon alatt nem érti mi van, mindegy).
Mávosnéni tanácstalanul megkérdezte, hogy akkor beírja-e, hogy “zenelejátszó”. Kérdeztem, hogy mennyire kell ezt pontosan kitölteniük, azt mondta, nagyon. Itt volt az a pont, amikor kértem egy fecnit és tollat, majd ráfirkantottam, hogy Apple iPod Touch 8 GB 2nd Gen.
Úgy néztek rám, mint a messiásra. Kérdezte is, hogy esetleg ilyesmivel foglalkozom-e… Nem kicsit röhögve távoztam a pénztártól.

  • facebook
  • twitter
  • Google+
  • e-mail

1 hozzászólás

    • 2013. június 29. szombat at 20:17
    GK

    :D

Vélemény, hozzászólás?

© 2004-2020 ~ wildgica.hu