A mezei poloska

Valami hihetetlen undort vált ki belőlem minden olyan állat, amelynek négynél több lába van. Ez alól kivételt jelent a tintahal, a polip, és a génmanipulált ötlábú szarvasmarha. Irtózom továbbá a fél póktól is, ami viszont négylábú.

Na, szóval az ősz beálltával a mezei poloskák (gyk. büdösbogarak) totál elszaporodnak, és elkezdenek melegebb helyet keresni maguknak, hogy át tudjanak telelni. Sajnos nem az Afrikába utazást választják – mint például az egyik barátom -, hanem jól bezümmögnek ide a lakásba meg a folyosóra és időnként fel-felreppenve hozzák rám a frászt. Ilyenkor minden lelki erőmet össze kell szednem, hogy képes legyek levadászni, ugyanis ahogy fentebb említettem, totálisan félek az ilyen borzalmas élőlényektől. Igazából ez ilyen fóbiaféle inkább, sajnos.

A héten a második ilyen szörnyet likvidáltam, harcivisítást hallatva (sikoltoztam konkrétan), fél kezemben parfümmel (valami igénytelen szagú naomi campbell cuccal), másikban 35-ös cipőmmel (utóbbi csodafegyver!), vastag takaróval a fejemen. Közben még gugliztam hozzá szakirodalmakat is, hogy tudjam, kivel állok szemben, gyenge pontok, harcedzettség, stb. Szóval jó, ha megismerjük az ellenséget. Közben találtam egy jó kis fórumot, ahol az ilyen marhák – mint amilyen ez esetben én is vagyok – borzolhatják egymás idegeit a különféle rémtörténeteikkel. (Vagy Ninja Bugs letöltés az Appstoreból, hogy edzettebbek legyetek.)

 • facebook
 • twitter
 • Google+
 • e-mail

4 hozzászólás

  • 2012. szeptember 24. hétfő at 1:02
  kereszte

  nem nagyon állatbarát módszer, főleg nem, ha csak ki akarod tenni őket vissza a természetbe, de ajánlani tudom neked a sűrített levegő (porpisztoly) fejjel lefele fordítva fagyaztóspray üzemmódba használatát. nem kell nagyon megközelíteni vagy üldözni és garantált a hatás.

  • 2012. szeptember 29. szombat at 18:13
  Hoppa

  Én egy kedves de annál hasznosabb idézettel járulnék hozzá ehhez a könnyedebb bejegyzéshez! :)
  “Az ellenfél meggyöngítésének a legjobb módja, ha elhitetjük vele, hogy mellette állunk.”
  (Lehet a poloskáknál is beválik! Egy próbát megér! :) )

  • 2012. szeptember 30. vasárnap at 18:38
  Piczur

  Én konkrétan fél napig rettegtem egy nagy sáskától, ami valahogy bejutott a 9 emeletre, mire találtam kullancs és szúnyogriasztó habot (amit az ember normál esetben magára fúj) és azzal próbáltam ártalmatlanítani szerencsétlent… a végére mégis a jó öreg újságpapír maradt mentőeszköznek.

  • 2013. május 11. szombat at 14:49
  Vader

  A hajlakk is jó megoldás :) immobilizálja a dögöket :)

Vélemény, hozzászólás?

© 2004-2020 ~ wildgica.hu