Ezzel a címmel van egy folyamatosan bővülő jegyzetem az Evernote-ban. Rengeteg olyan bejegyzéssel vagyok lemaradva, amivel tele van a fejem, s kedves emlékek, de mostanában eléggé besűrűsödtek a dolgaim, így csak most jutottam el addig, hogy írjak is róluk. Legszívesebben mindegyikről egy-egy külön bejegyzést írnék, de azt hiszem az most nem sikerülne (fáradtság és társai miatt). No, akkor haladjunk a múltból errefelé…

2009. szeptember 24-25.
II. Masters of Library and Information Science konferencia. Én az Online alkalmazások könyvtárosoknak elnevezésű szekció előadásain voltam jelen. Aminek külön örülök a konferenciával kapcsolatban, hogy több olyan emberrel is találkoztam, akiket egyébként már ismertem a netről, de még sosem volt egymáshoz személyesen szerencsénk. Meg persze új ismerősöket is szereztem.

2009. szeptember végén 1
Moly.hu találkozó a Városligetben. Bocsi, de elfelejtettem a tali pontos dátumát, és még csak Bencétől sem tudok puskázni, mert az MLIS-ről, a molytali-ról és a webkonf-ról ő is összefoglalva írt egy bejegyzést korábban… :D Jól éreztem magam az összejövetelen, vegyes társaság, sok jó arc. Persze ott is könyvtáraztunk Kardos Andrissal és Nikkancs kolleginámmal. ;)

2009. október 3.
Magyarországi Web Konferencia 2009. Ismét egy olyan esemény, ahol összejött sok jó ismerős (előadók és hallgatóság soraiból egyaránt). Én egész nap a New York II. teremben voltam, ha kíváncsiak vagytok a programra, akkor meg tudjátok nézni errefelé »

2009. november 14.
Hajnalban felkerekedtünk GVM206-tal és elutaztunk Egerbe, HSD szerzői jogról tartott előadására. Erről írtunk is egy rövidet a KIT Hírlevélbe.
Az előadás meghallgatásán kívül volt még egy célom az egri úttal: mindenképpen szerettem volna találkozni Trinity-vel, kedvenc hangtárnokommal – ésss, ez meg is valósult, aminek nem is tudom elmondani, hogy mennyire örülök! Róla azt kell tudni, hogy hihetetlenül kedves, mosolygós, és 160 centi tömény metál. (Nyomattuk is a Colorado Maffia-ra becsülettel.)

Sokkal rendesebb, mint én, mert ő egyből megbloglott velem kapcsolatban, én meg csak most jutottam el idáig – viszont így volt ideje megtanulni a moonwalk-ot, aminek az alapjait egy helyi kocsmában, rögtönzött bemutatóval prezentáltam is. Remélem, hogy a közeljövőben ismét sikerül eljutnom Egerbe, mert azért Hangtárnok csak egy van, s ha olyan messze is, de érdemes hozzá ellátogatni! :)

2009. november 18.
A MIBE szakmai klub keretei között előadást tartottam – a témám a linkgyűjtő, fájlmegosztó rendszerek és közösségi oldalak voltak, mindez természetesen információbrókeri megközelítésből. Feltettem a prezentációmat (eléggé vázlatos, de a lényeg azért nagyjából rajta van), tessék:

 

Ezekről a történésekről szerettem volna mindenképpen beszámolni. Bocsi, hogy ennyire kuszára sikerült – azt hiszem, máskor nem hagyom, hogy ennyire felgyűljön a megírandó… :)

 1. Persze 2 perccel később már kiderítettem, hogy szeptember 26-án volt a molytali, hiszen Bence megírta előre, nyilván. :D
 • facebook
 • twitter
 • Google+
 • e-mail

2 hozzászólás

  • 2009. december 17. csütörtök at 9:50
  Trinity

  Nagyon örülök, hogy eljöttél Egerbe és megismerkedhettünk, fantasztikus lány vagy, érzem, hogy rokkolunk még együtt :-)

  • 2009. december 17. csütörtök at 15:43
  cojsz

  Hülye kérdés: a facebook résznél a címkézésnél, az ki az, akinek Michael Ende Momo és Végtelen történet ficcen, mint kedvenc könyv?? (csak mert még nem találkoztam ilyen emberrel :$)
  azontúl pedig örülök, hogy ilyen eredményes időszakot tudhatsz magad mögött, és remélem (sőt, tudom, de minimum kívánom) hogy ami előtted van, még eredményesebb lesz :))

Vélemény, hozzászólás?

© 2004-2020 ~ wildgica.hu