Leszidva

Az imént értem haza a bőrgyógyászatról. Fejlemény annyi van, hogy az orvos megszidott, amikor illedelmesen elégedetlenkedni mertem, hogy ugyan már, 2 napja legszívesebben még tőből vágtam volna le a lábaimat, annyira tele voltak kiütésekkel,1 emiatt úgy érzem, hogy a már 40. napja szedett allergiagyógyszer nem az igazi. Azt mondta, hogy inkább örüljek, hogy itt tartok ahol, hiszen eddig csak szteroiddal tudtak tünetmentesíteni, és ha nem volt elég annak a 3 hónapon keresztül tartó szedése + az a 10 kg amit attól híztam (+ olyan dolgok, amiről nem is beszélek), akkor felírhatja nekem nyugodtan, feltéve, ha akarok még + 20 kg-ot magamra. Így hát felírta a következő 30 napra is az allergiagyógyszert, és akkor most örülnöm kellene… Vajon miért van az, hogy mégsem tudok örülni…? Nem is értem…

 1. Mára persze már csak egy halom véraláfutás vagyok, hogy hetekig emlékezzek arra a két napra…
 • facebook
 • twitter
 • Google+
 • e-mail

13 hozzászólás

  • 2009. január 16. péntek at 11:07
  Vale

  egy kicsit arra emlékeztet, mint amikor a szemésznél megkérdeztem, hogy normális-e ha 19 évesen nem épp a legjobb a(z egyik) szemem. nagyjából a válasza: ez van törődj bele. hát kösz.

  • 2009. január 16. péntek at 11:11
  wildgica

  Na, ez az. Érted, ha mondjuk olyan 70 körül lennék, akkor talán, ismétlem talán, bele tudnék törődni ebbe. Csak így 23 évesen nem biztos, hogy életem hátralevő részében ezzel szeretnék kínlódni…

  • 2009. január 16. péntek at 11:12
  Rexina

  Nem értem, hogy ezek az orvosnak nevezett izék így bánnak veled (mondanám, hogy sehogysem). Őszintén remélem, hogy jobbulni fogsz. Pedig annyira szeretném már, hogy végre egészségesebb legyél, mert Te abszolút nem érdemled meg azt, ami Veled történik hónapok óta. Engem nagyon idegesít, hogy nem tudok Neked segíteni!

  • 2009. január 16. péntek at 11:14
  Kóczy

  És megint felírta az allergiagyógyszert….allergiavizsgálat nélkül. Hát gratula hozzá (mármint az orvosnak természetesen).
  De legalább használna valamit…

  • 2009. január 16. péntek at 11:32
  Mefi

  Apumnak a kezével van valami ekcéma-jellegű probléma, tíz éve nem tudják kezelni, sőt, még azt sem tudják mi baja van. Annyit tudni hogy a vízre azonnal kiütések meg kis hólyagok jelennek meg, amik viszketnek-égnek. Ez csak azért nem vicces, mert vendéglátós lévén elég sokat mosogat.

  Pedig végigjárta a természetgyógyászoktól kezdve a magán bőrgyógyászati klinikákig minden lehetséges helyet.

  • 2009. január 16. péntek at 16:56
  Joli

  Szia !

  Nagyon dühítő amit az orvosokról hallani tisztelet a kivételnek, nem sok lelkiismeretes doktor van a világon.

  • 2009. január 16. péntek at 17:07
  Joli

  Milyen betegségre gyanakodnak az orvosok?

  • 2009. január 16. péntek at 20:21
  EmceeMike

  Nem is értem mit gondolnak az orvosok ezek után….csodálkoznak, hogy az emberek csak akkor fordulnak hozzájuk ha már nagyon fáj… agyrém.

  • 2009. január 17. szombat at 13:12
  Nikosa

  Az orvos viselkedését egyszerű emberi reakciónak tartom. Az emberek általában tehetetlenségükben kiabálnak és dühösek. Ő is az volt a leírtak alapján. Azt persze nem engedheti meg magának, hogy beismerje fogalma sincs az egész betegség okáról és csak a sötétben tapogatódzik.
  Biztosan tudna ésszerű magyarázatot és további jövőképet adni, ha tudna valamit. De nem tud, pedig kéne, mert ő az orvos – nagy bajban lehet.
  Mindenesetre nem sajnálni kéne, hanem tényleg keresni másik kezelést. Szombathelyen van még a MÁV rendelő. ott is ellátják az embert, csak időpontot kell kérni. Az ottani bőrgyógyásszal nekem jó tapasztalataim voltak hajdanán.
  Drukkolok, hogy végre valami változzon.

  • 2009. január 19. hétfő at 15:50
  Fruzzzzs

  Nem akarlak megrémíteni, de amint azt tudod: én már születésem óta allergiás vagyok különböző dolgokra, és bár a Te eseted nem egy szokványos allergiás reakció, attól még nem szabad abban bíznod, hogy egy dr., azaz egy orvos, majd tud ezen segíteni, ugyanis Ők csak a gyógyszeres kezelésben hisznek, de az allergiák többségét nem lehet gyógyszerekkel megszüntetni. Saját tapasztalat(ok) alapján mondom ezt. Már Németországban is jártam a problémáimmal, de ott sem tudtak segíteni, illetve abban igen, hogy 1-1 hétre tünetmentessé váltam, erre kijelentették, hogy meggyógyultam.
  Nem tudom, hogy mennyire hiszel a természetgyógyászatban, mert sajnos az itthoni “mesterek” nem igazán értik a szakmájukat, így nagyon meg kell válogatni, hogy kihez megy el az ember, ráadásul a többség igen drágán dolgozik, így nem is olcsó mulatság. Én mégis azt javasolnám, hogy ilyen téren próbálj gyógymódot találni. Bővebben azért nem tudok segíteni, mert itt Szhelyen sajnos csak egy “mestert” ismerek közvetve, de Ő igen drágán dolgozik, azaz egy kezelés 10.000Ft. Ráadásul az sem mindegy, hogy kihez mész, mert itt is, mint az orvos-tudományban különböző módszerek vannak. De sztem egy talp-reflexológiával nem ronthatsz semmit a dolgon.
  Mindenesetre kitartást, és jobbulást kívánok Neked!

  • 2009. január 22. csütörtök at 23:43
  Csaba

  Szeretnék segíteni, de sajnos, ezek itt tüneti kezelések. A problémát nem oldják meg. Ha kell egy jó akupunktúrás, vagy antropozófus orvos, írj bátran. A magam részéről, sajnos azt látom, hogy nem a problémát, hanem a tüneteket kezeli az általálnos orvostudomány…

  • 2009. január 27. kedd at 9:24
  agitator

  Szia Gica!
  Létezik hogy láttalak Pesten hétvégén? :D

  • 2009. január 29. csütörtök at 16:04
  hedgie

  Nekem egyszer az ugyanilyenemet 5 napi injekciózás tüntette el. Intravénás kalciummal kezdték, mert akut reakciónak tűnt és nagyon durva volt, aztán napokig böködtek mindenféle löttyökkel, de elmúlt. Hónapokkal később derült ki, hogy az ínyemben ott maradt egy fúróhegy egy korábbi kezelés alkalmával, és az okozhatta. Elég durva fémallergiám van.
  Mindenesetre válts bőrgyógyászt, mert ez egy barbár hülye. Tudom, hogy nem egyszerű megoldani és különben is, de egy ilyen esetben muszáj lesz. Ha valaki max. a vállát rántja meg a mellékhatásokra, akkor ott gáz van. Esetleg kérhetsz tanácsot gyógyszerésztől, ha van megbízható közelségben, mert a farmakológiában, így mellékhatásokban is sokkal jobban otthon vannak, és őket egyelőre kevésbé környékezik meg egy-egy Honk Kong-i nyaralással.
  A természetgyógyászati módszereket érdemes megpróbálni, egy masszás vagy ilyesmi nem árthat. Én még Reiki kezeléseken is vettem részt a bőrömmel.

  Nem akarom én bántani a dokikat, nagyon kellemes emlékeim is vannak, de manapság az egészségügyben siralmas a helyzet.

Vélemény, hozzászólás?

© 2004-2020 ~ wildgica.hu