Kórháznapló – egy új fejezet kezdete

E hét keddjén kellett abbahagynom a szteroid szedését, az antibiotikumom meg már napokkal korábban elfogyott. Tegnap délután ismét megjelentek rajtam a kiütések. Reménykedtem, hogy mára elmúlnak. Este bekentem, aztán aludtam rá egyet – hiába. A füleim elkezdtek duzzadni, égni, viszketni, fájni, és sajnos a nyakamon és a combomon is megjelent az urticaria, és a vele járó láz.
Reggel végigültem a Vállalkozások szervezése órámat, majd Manival irány a kórház. A bőrgyógyászaton most már elég nagy valószínűséggel megállapították, hogy a mandulám lesz a góc, ezért annyiban maradtunk, hogy átmegyek a fül- orr- gégészetre. Szteroidot meg újra szednem kell, hogy tünetmentes maradjak (4 napig 1×1,5; 4 napig 1×1; 4 napig 1×0,5; 4 napig 1×0,25 = 16 nap, 13 szteroid tabletta), meg persze Fenistil kapszulát és gyomorvédőt is, de hát ez alap. Jahm, és sós vízzel kell gargalizálnom. Az orvosom kérdezte, hogy adjon-e vénásan egy szteroid injekciót, de végül mégsem kaptam, mert gyalogosan hazamenni azután igencsak nehéz lett volna… (A véráramomba jutás után 5 másodperccel már olyan vagyok, hogy szinte mozdulni sem bírok, totál álmos leszek és maximálisan elvesztem az érdeklődésemet, legyen szó bármiről. Kb. 2-3 órás állapot ez, szóval emiatt nem kaptam.)
A fül- orr- gégészeten körülbelül 2 órát kellett várakoznom, majd a vizsgálóban még 15 percet. A doktornő nem vizsgált meg, mert azt már 2 héttel ezelőtt megtették, csak megnézte, hogy van-e gégereflexem (gyk. lenyomott a torkomon egy pálcikát). Mivel nincsen (mélytorok, nemröhög :D ), ezért műthető vagyok helyi érzéstelenítéssel is. Ez azt jelenti, hogy befújnak egy kis lidokaint a torkomba, amitől olyan érzésem lesz, mintha egy gombóc lenne ott. Aztán a manduláimat körbeszurkálják injekciókkal, hogy a továbbiakban ne érezzem a műveleteket… Október 13-án hétfőn műtenek, de az azt megelőző pénteken 08:00-kor be kell mennem, hogy felvegyenek a betegek közé az osztályon – nem kell bent maradnom hétvégére, majd csak a műtét napján megyek. (Szintén azon a héten vérvételt csináltatok – bár 2 hete tökéletes volt a vérképem, ettől függetlenül még egy kell.)
Ha már a kórházban jártam elkértem a nőgyógyászati vizsgálatok eredményeit is. Minden negatív. Ez legalább pozitív hír… :neutral:

 • facebook
 • twitter
 • Google+
 • e-mail

13 hozzászólás

  • 2008. szeptember 25. csütörtök at 20:52
  thingol

  huh, jobbulást, és sikeres műtétet. Én biztos nem vállalnám be helyi érzéstelenítéssel, ragaszkodnék (ha lehetséges) az altatáshoz :)

  attól, hogy azt írtad, hogy nem röhög, legalább _tényleg_ röhögni kellett ;)

  • 2008. szeptember 25. csütörtök at 21:04
  G Zoli

  Nagyon sajnállak emiatt a kálvária miatt ami veled történik gica! Get well!

  • 2008. szeptember 25. csütörtök at 21:33
  pattomi

  Szia! Sajnalom, hogy ez tortenik veled es remelem hamarosan rendbe jossz! Amugy ha ez megnyugtat engem oktober 31-en mutenek. Altatasban kiveszik mind a 4 bolcsesseg fogam… tudom nem vigasztal, de hatha;) amugy ujra van netem! Hatha ez is segit!;)
  udv

  • 2008. szeptember 25. csütörtök at 22:20
  Polcológia

  Nekem is helyi érzéstelenítéssel vették ki annak idején a mandulámat, egy picit sem vészes!!! Legalább ellenőrzöd a “műveleteket”! Utána egyél sok fagyit – erre majd biztosan az orvosod is buzdít!
  Remélem, ez az akció majd megszünteti eddigi bajaidat!

  • 2008. szeptember 25. csütörtök at 22:38
  Lindus

  Majd nagyon szorítok érted. Nem tudom melyik műtét a jobb, az altatós vagy a helyi érzéstelenítős. Sajnos nekem többször is volt részem mindkettőben. Remélem neked sokáig ez lesz az utolsó.:D

  • 2008. szeptember 26. péntek at 11:46
  wildgica

  thingol: Köszike. :) Én is kérhettem volna, hogy altassanak, de nem láttam értelmét, ha egyszer így is lehet. Sajnos altatás után majdnem mindenki hányni szokott, és így belegondolva egy ilyen beavatkozásnál az igencsak fájdalmas lenne…
  Hááát, muszáj vagyok közben vidámkodni is, elvégre nem boncolni fognak. :D

  G Zoli: Köszi, szerintem a golyóim kivétele után ( :lol: ) már meggyógyulok.

  pattomi: Köszi és jobbulást neked is! Engem is piszkálgatnak a fogaimmal, a bölcsességeket nálam is ki kell majd szedegetni, de egyelőre elvagyok velük. :) Kitartás, túl leszel rajta szépen! :)

  Polcológia: Nagyon örülök, és köszönöm, hogy ezt így leírtad, mert rengeteg rémtörténetet meséltek nekem a mandulaműtétekről meg az érzéstelenítésről.
  A fagyizást meg kifejezetten várom már! :D

  Lindus: Köszike! Remélem, hogy téged sem műtenek többet! :)

  • 2008. szeptember 26. péntek at 12:00
  Nikosa

  Miért kell egy rutinműtétre három hetet várni? A páciens meg egye a finom szteroidokat meg egyéb bogyókat. Ha “minden jól megy” a mandulaműtét után lehet gyomor, máj és bajusz problémákat kezelni.
  Azért én is szorítok és izgulok. Hány órakor lesz a műtét? Mikorra vihetjük a fagylalt és jégkrémcsodákat.
  Esetleg jégkása?

  • 2008. szeptember 26. péntek at 12:19
  wildgica

  Jelenlegi állapotomban a szteroiddal nagy barátságban állok – anélkül már nem lenne bőröm. Mediterrán típusú nő vagyok, egy kis bajuszka fel sem tűnne… :P A gyomromnak érezhetően nem tesz jót, de mivel gyomorvédőt is szedek az enyhíti a rossz érzést. :) Máj? No, azzal még nem volt bajom, remélem nem teszi tönkre.
  Azért kell 3 hetet várnom, mert az osztályon rendesen szalagmunka folyik. Ha nem a saját szememmel láttam volna, el sem hinném. Egyszerűen annyi idő múlva érek csak a “gyártósoron” a “munkás” kezei alá.
  Köszönöm, hogy szorít értem tanárnő. :) Sajnos azt nem tudom, hogy hány órakor lesz a műtét, mert a papírjaimon nincs rajta és nekem sem mondták. (Szalag…) Remélem, hogy még délelőtt megszabadítanak a golyóimtól és fogadhatom a látogatóimat meg a Family Frostot. :P

  • 2008. szeptember 26. péntek at 13:02
  G Zoli

  Egyél sok háztartási kekszet a gyomor védelme érdekében :}

  • 2008. szeptember 26. péntek at 13:55
  wildgica

  Eszem én, csak már undorodom attól. :D

  • 2008. szeptember 26. péntek at 15:39
  thingol

  egyél háztartási kekszet nutellával, úgy még finom is :)

  • 2008. szeptember 26. péntek at 19:09
  wildgica

  Csak úgy vagyok hajlandó megenni, de lassan már megutálom, annyit ettem úgy. :? :D

  • 2008. szeptember 27. szombat at 9:50
  thingol

  akkor szó szerint tömjed magadba, és gondolj sokat a műtét utáni fagyizásra :)

Vélemény, hozzászólás?

© 2004-2020 ~ wildgica.hu