Chazz Palminteri

Ő az a színész, akit asszem’ még Al Pachino-nál és Robert De Niro-nál is jobban szeretek – pedig az már nagy szó. :oops:

Calogero Lorenzo Palminteri (született: 1952. május 15. Bronx, NYC) Oscar-jelölt szicíliai-olasz származású amerikai színész és író.

Calogero Lorenzo Palminteri néven látta meg a nap világot Bronxban (New York). Számos nagysikerű alkotásban szerepelt, többek között a Bronxi Mese, a Csak egy kis pánik, és a Közönséges bűnözők című filmekben. Jelölték egy Főiskolai Díjkiosztón, Legnagyobb Támogató Színészként 1994-ben, a Lövések a Broadwayn filmért.

Drámaíróként, Palminteri írta a Bronxi Mese és a A hűtlenség ára című filmeket, forgatókönyvíróként ezekből a színpadi produkciókból illesztett filmeibe. A Bronxi Mese, aminél Chazz Palminteri ragaszkodott, hogy önéletrajzi legyen, fontos lépés volt a karrierében. Mert ez a film előtt még csak kisebb szerepeket játszott. A film jogait eladta Robert De Niro-nak, azzal a feltétellel, hogy Palminteri játsza el Sonny LoSpecchiot, a Machiavellista maffiafőnököt. A film további érdekessége, hogy Francis Capra (Calogero) alakítja Chazz Palminterit kölyökkorában, apját pedig Robert De Niro. Ez volt az első jelentős szerepe a mozivásznon.

A Diszkópatkányokban (1998) kapott egy mellékszerepet. Ő játszotta Benny Zadirt, a tulajok tulaját. “Te fogtad meg a s*ggem?”

Palminteri kapta meg a Főnökök főnöke (2001) című film főszerepét, melyben egy valós gengsztert, Paul Castellanot játszott el.
Rendezői bemutakozása a Nemek csatája (2002) című film. Ő rendezte még a Karácsonyt (2004) is.

Palminteri jól ismert mint maffiafőnök a 2002-es Coca-Cola Vanilla reklámokban, különböző híreségekkel, mint Simon Cowell vagy Missy Elliott. Ellentétben a legtöbb alvilági szerepével, a Falcone (1999) című filmben, egy maffia ellenes ügyészt alakít.

Palminteri jelenleg New York Bedford részén él.

[Forrás: Wikipédia]

Az egyik Coca-Cola reklámfilmben:

 • facebook
 • twitter
 • Google+
 • e-mail

5 hozzászólás

  • 2007. augusztus 9. csütörtök at 17:01
  nikkancs

  ezek a gengszterek… csak szeretni lehet őket;)

  • 2007. augusztus 9. csütörtök at 20:46
  wildgica

  Na jah… hát lettem volna a macája a ’20-as évek Chicago-jában… ;)

  • 2007. augusztus 10. péntek at 19:55
  Lili

  Szerintem akkoriban (a ’20-as években) ha nem is mindenki, de sokan lettek volna egy igazi gengszter macája :D Még én is…

  • 2007. augusztus 10. péntek at 19:58
  wildgica

  Együtt macáskodtunk volna. :lol:

  • 2007. augusztus 10. péntek at 20:03
  manfreed

  Én nem lettem volna senkinek se a macája :lol:

Vélemény, hozzászólás?

© 2004-2020 ~ wildgica.hu